Hyll sommeren med vannscooter

Leker du med tanken på å kjøpe en vannscooter? Her tipser Einar Grindvold i selskapet BRP om trender, priser og bruksområder for merket Sea-Doo.

Lovendring i 2013 bidratt til økt salg

BRP er verdens største produsent av vannscootere og har over 7000 ansatte. I Norge har BRP solgt vannscootere siden 1996. De siste årene har salget av vannscootere i Norge økt kraftig. Årsaken skriver seg fra en lovendring som trådte i kraft fra den 1. juli 2013. Før denne datoen var bruk av vannscooter nemlig forbudt. Einar Grindvold utdyper:

Den 1. juli 2014 ble HK avgiften også fjernet. Det gjorde at prisen på vannscootere falt med cirka 25 % – det ble altså mye rimeligere å kjøpe dem. For BRP har salgstallet år 2015 og 2016 ligget stabilt på cirka 1300 enheter. Av dette har merket Sea-Doo ca. 80 % markedsandel. Vi kan konkludere med at den viktigste årsaken til at markedet har økt, er at forbudet ble opphevet. Men fjerning av HK avgiften har også hjulpet til.

Rimelig startpris på populær modell

For merket Sea-Doo er markedet delt i to. Sea-Doo Spark er en rimelig og lett vannscooter, der prisen starter på kr. 59 900,-. Den andre delen er Full Size maskiner som har en startpris på 98 500,-, og hvor toppmodellen koster kr. 169 900,-. Bestselgeren i Norge er GTR 215 som koster kr. 124 600,-. Salgsfordelingen mellom Spark og Full Size er 40 % på Spark og 60 % på Full Size.

Velg rett vannscooter på Sjøen for Alle

For å kjøre vannscooter må man være 16 år og ha båtførerbevis. I tillegg er redningsvest påbudt ved bruk. Einar Grindvold forteller at de fleste som kjøper vannscooter har hytte ved sjøen, og at vannscooteren som regel er ett tillegg til båt. I 2016 solgte BRP cirka 60 vannscootere på Sjøen for Alle, og selskapet har ambisjoner om å selge enda flere når båtmessen går av stabelen i mars 2017:

Det beste rådet jeg kan gi, er at du velger en scooter som passer bruksområdene dine. Merket Spark er lett og rimelig i drift, men den er ikke like godt egnet til kjøring i store bølger. Blant Full Size scootere er det store forskjeller mellom de med 90 HK og opp til de største med 300 HK, og det er også ulike skrog på Full Size modellene.

Kort sagt fins det en Sea-Doo vannscooter for enhver type fører. Forhandlerne våre gir smarte råd og veiledning som hjelper deg å finne den modellen som passer deg perfekt. På Sjøen for Alle kan du ta hele sortimentet i nærmere øyesyn i tillegg til at du får svar på alle spørsmål du måtte ha, så det er bare til å stikke innom standen vår, oppfordrer Grindvold blidt.

FOR DEG SOM LIKER

Utstyr og tilbehør
Seilbåt
Vannsport
Motorbåt
Underholdning

Følg oss på Instagram