Topp navigasjonsutstyr

Er du oppdatert på siste nytt innen navigasjon? Raymarine AS stiller ut på Sjøen for Alle, og her tipser eksperten om utstyr som gjør at du ferdes maksimalt trygt og sikkert på det store blå.

Kartplotter med GPS – en fordel i både store og små båter

En kartplotter med GPS forteller deg til enhver tid eksakt hvor du befinner deg. Med et oppdatert kart vil du lett se om du er på trygg kurs, eller om det er grunner i nærheten av eller på selve kursen din. Cato Annweiler i Raymarine AS utdyper:

Med de nyeste kartplotterne er det fullt mulig å få laget automatisk en sikker rute fra posisjonen man er til bestemmelsesstedet helt automatisk. Først legger man inn båtens vitale mål; som dybde, bredde og høyde over vannet. For de som er lidenskapelig interessert i fiske, kan man også merke av på kartplotteren de stedene man tror eller kjenner til som gode fiskeplasser. Og man kan rett og slett markere hvor teiner blir satt for å finne tilbake til dem enklest mulig!

Sjøen for Alle i mars måned markerer startskuddet på båtsesongen. Raymarine AS presenterer nyheter og har supertilbud, men det er også viktig å presisere at Sjøen for Alle er en viktig arena der vi svært gjerne prøver å løse spørsmål og utfordringer båteierne har uten at dette nødvendigvis må føre til salg.

Geniale navigasjonsnyheter verdt å bite seg merke i

For mindre båter og joller kom det lille kombinasjonsinstrumentet Dragonfly på markedet i 2016. Man kan velge mellom 4,5 eller 7” skjerm, og begge har Chirp ekkolodd som er nyeste teknologien innenfor ekkolodd for både amatører og profesjonelle fjordfiskere. I tillegg til kartplotter med GPS har Dragonfly DownVision ekkolodd-teknologi. Den gir et nesten fotografisk bilde av havbunnen og de objekter som befinner seg under båten. Annweiler sier:

Vi ser en sterk økning i salget av disse modellene, og spesielt nå når hummerfisket har startet for fullt. Den nye eS-Serien med modeller fra 7-12” har blitt meget godt mottatt i markedet, og mange som har eldre navigasjonssystemer har benyttet anledningen i år til å oppgradere til disse. Serien har kraftige prosessorer, overlegen oppløsning og lysstyrke på skjermene. I tillegg er de fleksible og kan knyttes til fremtidig utstyr som tilsluttes nå og i flere år fremover.

Raymarine AS leder an med forbrukervennlig løsning

Trenden er at stadig flere av oss foretrekker maksimalt brukervennlig navigasjonsutstyr. Vi velger oftere skjermer med en kombinasjon av ”touch og knapper”, og årsaken er at rene touchskjermer kan være vanskelige å betjene underveis med litt sjøgang. Cato Annweiler sier:

Raymarine AS har funnet løsningen på dette. Vi har lansert et eget tastatur med beskjedne mål som kan installeres enten i nærheten av kartplotteren eller der det naturlig vil være mest bekvemt å operere utstyret fra. Vi ser også at flere får øynene opp for autopilot, radar og kameraovervåkning i motorrom eller på hekken som integreres med kartplotteren. Når det gjelder pris, ser vi at de fleste gjerne investerer noen ekstra kroner i utstyret når de først skal kjøpe noe som bør holde i flere år fremover.

Dette bør du vite om Raymarine AS

Raymarine AS har sitt hovedsete i Portsmouth i England. Selskapet er igjen eid av amerikanske Flir som har spesialisert seg på termiske kameraer til en mengde forskjellige formål, men som kanskje de fleste har sett på redningsfartøyer som skal søke etter mennesker i sjøen nattestider. Raymarine ble i sin tid skilt ut fra Raytheon som per i dag er kjent for navigasjonsutstyr til skip og produksjon av fly. Selskapet fikk dermed tidlig god kunnskap til radar – noe de i dag har videreutviklet til svært brukervennlig og rimelig utstyr beregnet på allemannseie. Raymarine er godt representert i de fleste verdenshjørner, enten med egne medarbeidere eller selvstendige importører. Raymarine har valgt å kun fokusere på maritimt utstyr, og satser alt for å oppnå mål de setter seg innen utvikling, produksjon og service på ettermarked. Dette har gitt selskapet den ekspertisen som har ført til at de har fått innpass i flere av de profesjonelle miljøene.

FOR DEG SOM LIKER

Utstyr og tilbehør
Seilbåt
Vannsport
Motorbåt
Underholdning

Følg oss på Instagram