Norske Viknes briljerer med 5 båter

I dag er det kun en håndfull båtbyggerier som designer og bygger båtene sine i Norge. Viknes Båt og Service AS er en av disse. Selskapet har medvind, og stiller ut 5 båter på Sjøen for Alle 22.-26. mars.

Norges største fritidsbåtprodusent

Jan-Inge Sivertsen startet Viknes Båt og Service AS i 1988. Året etter ble den første egenkonstruerte båten sjøsatt. Når sønnen Kristian Sivertsen går over tallene i dag, 29 år senere, har familiebedriften levert rundt 2500 båter totalt sett. Viknes Båt og Service AS er Norges største fritidsbåtprodusent, og produserer, designer og konstruerer samtlige modeller på Askøy utenfor Bergen.

Viknes og Skilsø – egenproduserte varemerker

Selskapet har valgt å mer enn doble antallet utstilte modeller på Sjøen for Alle i 2017, og stiller ut 5 båter. Dette er Viknes 830, Viknes 930, Viknes 1030, Viknes 1080 Panorama og Skilsø 34 Panorama. Designmessig kjennetegnes Viknes-båtene av stort akterdekk, fremoverlente vinduer og halvplanende båter med fast aksling, liten kjøl og godt fartspotensiale. Kristian Sivertsen sier:

Sjøen for alle er Norges største båt og utstyrsmesse, og derfor ønsker vi som Norges største produsent å være representert med majoriteten av vårt modellprogram. Alle våre Norske forhandlere vil være representert på Sjøen for Alle, og vi håper å treffe nye kunder fra hele landet.

Kjøp deg en spesialtilpasset hytte på vannet

En Viknes har alltid vært omtalt som ”en båt som er bygget av folk som bruker båt”. Viknes Båt og Service AS produserer kun kundesolgte båter, og dermed får kunden stor valgfrihet. Har du en Viknes, har du en hytte på vannet. Du kan velge om du vil oppsøke urbane bymiljøer, eller nyte kyststripen med mange fine uthavner. Derav firmamottoet ”Friheten til å velge”.

Forventer vekst også i 2017

I 2011 kjøpte selskapet Skilsø og deres eksisterende modell- og formpakke. Den aller første Viknes-designede Skilsø så dagens lys i 2015, og Skilsø by Viknes er et konsept det skal satses videre på. I 2016 hadde selskapet 14 % vekst, med en total eksportandel på 12 % (hovedsakelig til Sverige, Danmark og Island). Kristian Sivertsen sier:

Vi forventer forsiktig vekst i omsetning også i 2017. Det norske markedet er viktig for oss, og vi opplever at kundene er bevisst på den norske kvaliteten når de velger oss som leverandør av sin båtdrøm. Min bror Gisle og jeg er fast bestemt på å ivareta norsk båtbyggertradisjon. Det har blitt en livsstil for oss – på samme måte som det var for vår far Jan Inge.

FOR DEG SOM LIKER

Utstyr og tilbehør
Seilbåt
Vannsport
Motorbåt
Underholdning

Følg oss på Instagram