Råkult fra Cormate

Hørt om Cormate? Disse sleeky, high-end båtene i freshe pastellfarger som lysegult og turkis stikker seg skikkelig ut på vannet. Vi fryder oss over at selskapet stiller ut hele fem båter i Premiumhallen på Sjøen for Alle 22.-26. mars.

I front når det gjelder fargetrender

Cormate-båtene designes av Egil Ranvig, og har et særegent formspråk på både eksteriør og interiør som gjør dem unike og lett gjenkjennbare. Interiøret går ofte i sand- og kremfarger i tillegg til noen offwhite og lyse grånyanser. Når det gjelder interiør, velger som regel Cormate-kundene praktisk kunstskinn. Men ulike stoffkvaliteter er også populært. Hver eneste båt skreddersys etter kundens ønske, og han eller hun kan velge mellom utallige fargekombinasjoner. Egil Ranvig sier:

De siste årene har vi notert oss en klar trend mot rolige, lyse, sommeroptimistiske pastellfarger. Gjerne i kremgult, lys blått og turkis. Det er veldig få, om kanskje ingen andre båtmerker som har hengt seg på. Det forundrer oss når vi ser responsen vi får. Trolig har vi skapt en trend andre ennå ikke har sett, eller så er våre kunder ekstra opptatt av form og farge.

T-27 – kåret til beste produkt uansett klasse

Cormate stiller altså ut fem båter i Premiumhallen på Sjøen for Alle. T-27 (inboard) er en walk-around båt med toalett og overnatting for to i kabin. Båten kan brukes til både bading, vannsport, fiske, dykking, dagsturer og weekendovernatting. Den har lettdrevent skrog, og en toppfart på 54 knop med 370 hk diesel og forbruk helt ned mot 0,95 l/nm i plan. Det er sensasjonelt lavt for en 27 fot overnattingsbåt. Startpris er 1 050 000,-.

Båten ble kåret til årets båt i Norge 2006, og på Warszawa International Boat Show 2015 ble den kåret til beste produkt uansett klasse. Båten ble også nominert til Motorboat Awards 2017 på London Boatshow. I 2016 ble T-27 kåret til nr 1 blant ”5 of the most enjoyable weekenders” av det kjente nettmagasinet «BOATS.COM».

Komplimentene formelig hagler over T-27. I sin testkonklusjon i 2016, skrev det prestisjetunge internasjonale båtmagasinet Motorboat & Yachting: Sensational looks, Excellent hull, Storming performance, High quality finish and detailing.

Sportmate 27 – avansert skjærgårdsjeep med lettdrevent skrog

Sportmate 27 (inboard) er en avansert skjærgårdsjeep med eget toalett/skifterom (minicabin). Båten kan leveres med en spesiell Sportcamp kalesjeløsning som gjør at solsengen fremme kan brukes til overnatting. Båten har allsidig bruksområder, og kan brukes til badeturer, vannsport, fiske, dykking, dagsturer og enkel overnatting.

Lettdrevent skrog gir toppfart på hele 56 knop med 370 hk diesel og forbruk helt ned mot 0,89 l/nm i plan. Startpris er 799 000,-. På Warszawa International Boat Show 2015 ble den sammen med T-27 kåret til beste produkt uansett klasse.

Klare tanker om Cormates målgruppe

Cormate legger stor vekt på brukervennlighet og funksjonalitet uten å følge forbigående motetrender. Båtene er kjent for sin tidløse eleganse, praktiske detaljer og høy kvalitet på finish. Egil Ranvig sier:

I hovedtrekk har båtene enkle og rene klassiske linjer og et minimalistisk formspråk. Generelt sett er kundene våre kvalitetsbevisste båtbrukere med lang båterfaring og god økonomi. Cormate båtene er raske å ta i bruk og dekke til med enkle, små havnetrekk i lette avanserte materialer. De er også svært praktiske og brukervennlige med åpne gangflater, god bevegelsesfrihet og enkel ombordstigning fra ulike høydenivåer. De fleste Cormate modellene har også integrert fenderholder som gjør at båtene kan fendres på få sekunder med enkle håndgrep. Alt dette gjør at Cormate båtene er spesielt populære blant mennesker som bor eller har landsted i nærheten av båtplassen, hvor båten lett kan tas i bruk for korte turer på sparket eller etter jobb.

T-24 – en kompakt, delikat walk-around båt

T-24 (inboard) er en svært kompakt walk-around båt med toalett og overnatting til to i kabin. Båten benyttes til både badeturer, vannsport, fiske, dykking, dagsturer og weekendovernatting. Lettdrevent skrog gir toppfart på hele 54 knop med 350 hk bensin og forbruk helt ned mot 0,88 l/nm i plan med diesel. Startpris er 775 000,-.

Utility 23 – nominert til European Powerboat of The Year 2017

Utility 23 (outboard) er en moderne, minimalistisk og svært kompakt walk-around båt med overnatting til to i kabin. Den kan leveres med spyletoalett. Båten er allsidig, og kan brukes til både badeturer, vannsport, fiske, dykking, dagsturer og weekendovernatting. Takket være ekstremt lav vekt og effektivt steppet skrog har båten en toppfart på 44 knop med en moderat 150 hk outboard motor.

Toppfart med Mercury Verado 400 R er faktisk cirka 70 knop, og en senere High Performance utgave med overflatepropell og carbon/sandwich skrog ventes å nå hele 80 knop.  Laveste forbruk i plan er så lite som 0,7 l/nm. Båten ble nominert til ”European Powerboat Of The Year 2017”. Startpris er 542 000,- med 150 hk.

Super Utility 23 – minimalistisk eyestopper

Super Utility 23 (inboard) er en minimalistisk og svært kompakt walk-around båt med overnatting til to i kabin. Også denne kan leveres med spyletoalett. Sammen med Utility 23 ble den nominert til ”European Powerboat Of The Year 2017”. Båten kan benyttes til både badeturer, vannsport, fiske, dykking, dagsturer og weekendovernatting. Takket være ekstremt lav vekt og effektivt steppet skrog har båten en toppfart på 62 knop med en 350 hk bensin inboard motor. Laveste forbruk i plan er med dieselmotor målt så lavt som 0,69 l/nm. Startpris er 599 000,-.

Forventer å selge 30 båter i Norge i 2017

Cormate har suksess, og i tillegg til det som selges på eksport forventer selskapet å selge 30-35 båter i Norge for sesongen 2017. Egil Ranvig anslår sågar at salget kunne vært en del høyere om de hadde klart å møte etterspørselen:

Det stemmer. Vi er faktisk snart utsolgt for sesongen. Vi stiller ut på Sjøen for Alle først og fremst for å bygge varemerke og sikre salg for neste sesong. I tillegg til de fem båtene vi stiller ut, har vi ytterligere to i porteføljen. Det er Sportmate 24 som er lillebroren til Sportmate 27. Pluss Sportmate 21, som er en rask og sporty skjærgårdsjeep.

Dette bør du vite om Cormate

Cormate båtene er High-End kvalitetsprodukter som ofte sammenlignes med Chris-Craft og Windy. Selskapet Hydro Design som produserer og utvikler båtene ble grunnlagt av Egil Ranvig i 1985. De 15 første årene utviklet og produserte selskapet Hydrolift-båtene, tegnet og konstruert av Egil Ranvig. Produksjonsrettighetene ble solgt til den profilerte og senere avdøde forretningsmannen Erik Henriksen i 1999, men dette selskapet gikk senere konkurs og Egil Ranvig fikk tilbake rettighetene.

I 2002 ble varemerket og produksjonsrettighetene solgt på nytt til designeren og forretningsmannen Bård Eker. Samtidig begynte planleggingen av de nye Cormate-båtene. I Hydrolift perioden ble det også produsert racingbåter som satte verdensrekorder og vant både EM og VM titler i Offshore Racing. Det er denne kunnskapen og disse racing-genene som i dag gjør at Cormate-båtene har ekstremt gode sjøegenskaper i tillegg til å være raske og uvanlig lettdrevne. Den avanserte konstruksjonen gjør båtene svært myke og behagelige i høy sjø, men også svært presise og sporty med mengder av kjøreglede.

FOR DEG SOM LIKER

Utstyr og tilbehør
Seilbåt
Vannsport
Motorbåt
Underholdning

Følg oss på Instagram