Se en Dragonfly trimaran

Hørt om Niba Marin AS? Det er den nye norske importøren av Dragonfly trimaraner. På Sjøen for Alle stiller de ut en Dragonfly 25 Sport i Premiumhallen – et skikkelig råskinn av en båt som er god for 20 knop.

Dragonfly – letthåndterlige turbåter med topp hastighet

På Sjøen for Alle stiller Niba Marin AS ut en Dragonfly 25 Sport. Båten er god for 20 knop. Det unike med Dragonfly trimaranene, er at de er fullverdige turbåter. Denne 25-foteren klarer seg ypperlig på tur med 2-3 personer sammenlignet med andre båter i samme størrelse. Og Nikolai Bakker i selskapet hevder at det unike med trimaranen slettes ikke bare er farten:

Alle Dragonfly modellene våre er meget enkle å håndtere, og de er konstruert for å kunne seile 100 % med bare to personer ombord. Mange kunder setter pris på at det er enkelt å dra ut på en ettermiddagstur etter jobb, uten at de trenger å bruke lang tid på å forberede eller pakke båten. En annen faktor som gjør denne modellen unik, er at den lett går på en helt vanlig tilhenger og kan taues bak en ordinær stasjonsvogn. Man trenger altså ikke kran for å verken sjøsette båten eller sette opp masten. Dette leverer vi meget gode løsninger på.

Trimaraner med unikt Swing Wing-system

I mange år har det vært utfordringer knyttet til flerskrogsbåter og havneplass på grunn av båtenes bredde. Dragonfly leverer det unike og svært solide Swing Wing-systemet på alle modellene sine. Systemet går i korthet ut på det er enkelt å trekke inn skrogene, noe som reduserer bredden. Konsekvensen er at båtene blir smale nok til å gå inn i en båt som er like bred som en tilsvarende enskrogsbåt. Systemet bidrar også til å gjøre det enkelt å klargjøre båtene for transport på vei.

Samtlige modeller i Sport og Touring versjoner

Prisen for en Dragonfly 25 starter på 830.000,- inkl. moms. Niba Marin AS leverer alle modellene i forskjellige versjoner. For 25-foteren er det snakk om Touring og Sport, og her ligger den største forskjellen i at Sport har et litt raskere oppsett på rigg og seil. Båtene har tradisjonelt sett hatt en ganske bred målgruppe. 25-foteren kjøpes av folk i alle aldere, men de fleste som kjøper en Dragonfly ønsker seg en skikkelig kul seilbåt som er enkel å bruke, og som de også har anledning til å bruke relativt mye.

Leveres med autolakk i alle regnbuens farger

Verftet yter høy service, og Dragonfly trimaranene leveres så klart i spesielle farger. Og som et av svært få verft i verden leverer Quorning Boats båtene med autolakk. Dette betyr at kunden kan velge akkurat den fargen han eller hun vil ha. Resultatet er at hver eneste Dragonfly blir spesiell. I tillegg fins det også en lang rekke valgmuligheter med hensyn til interiør.

Ambisjoner om vekst på det norske markedet i 2017

I mange år har Dragonfly stått uten norsk importør i Norge, og i disse årene har det i gjennomsnitt vært omsatt og shippet 1 båt direkte fra verftet opp til det norske markedet. År 2017 blir det første fulle driftsåret på lenge hvor Dragonfly har en sterk og god norsk importør. Niba Marin AS har ambisjon om å selge Dragonfly for 6 000 000,-, hvilket tilsvarer 3-4 båter. Nikolai Bakker sier:

Vi forventer vekst de neste årene. Det er helt tydelig, både i Norge og resten av verden, at interessen for hurtige flerskrogsbåter er voksende. Årsaken ligger delvis i at denne type båter får en del positiv oppmerksomhet i media. Samtidig har mange av de negative mytene rundt trimaraner blitt avlivet de siste årene. Quorning Boats produserte i fjor 52 båter, og man forventer å holde noenlunde samme nivå i år. De neste årene forventer verftet ytterligere vekst.

Dette bør du vite om 50-årsjubilanten Quorning Boats

Quorning Boats runder 50 år i 2017. Produksjonen har i alle år foregått i Skærbæk i Danmark, og det hele er basert på ekte dansk båtbyggerkunst. Jubileet ble feiret januar 2017 i Tyskland på båtmessen Boot Düsseldorf. Verftet leverer i dag 4 modeller, DF25, DF28, DF32, DF35.

Som importør av Dragonfly, har Niba Marin AS valgt å delta på Sjøen for Alle 22.-26. mars fordi messen er som et fantastisk utstillingsvindu for selskapet og alle produktene deres. Quorning Boats sentralt har i mange år hatt en svært aggressiv messepolitikk, og båtene deltar på rundt 30 messer årlig på verdensbasis.

Dragonfly er iøyenfallende båter, og folk flest er nysgjerrige på dem. Målet vårt er å selge 1-2 båter i løpet av eller rette etter messedagene på Lillestrøm, men det er minst like viktig for oss å få vist frem og skape blest om skjønnheten. Vi ser stort frem til å komme i kontakt med nye interessenter og svare på alle mulige spørsmål folk måtte ha om trimaraner på Sjøen for Alle – det blir en spennende uke.

FOR DEG SOM LIKER

Utstyr og tilbehør
Seilbåt
Vannsport
Motorbåt
Underholdning

Følg oss på Instagram