Årets råeste båtnyheter på Sjøen for Alle

Sjøen for Alle i Lillestrøm den 18. – 22. mars har historisk mange båtpremierer, merker og modeller. Sett av helgen til å sjekke ut siste nytt under båthimmelen, og få en pangstart på årets båtsesong!

Stort utvalg av familiebåter og skjærgårdsjeeper

I år brer Sjøen for Alle seg utover et areal på 33 000 m2 på Norges Varemesse, og i hall C og D fins et historisk stort utvalg av familiebåter. Noen av de med Norgespremiere, blant annet Iron Boats og Greatwhite of Sweden som har mindre gummibåter, RIBer med glassfiber- og aluminiumsskrog og rene aluminiumsbåter i sortimentet.

Iron Boats har premiere på messen og stiller ut modellene 647, 707 og 767.

I år lanserer kjente Terhi to tvillingsøstre på rett under fem meter – 480 Sport og BR. Bowriderne har sitteplasser både forut og akterut, og den ene kommer med biminitopp. Og hvis du er nysgjerrig på hva som ble kåret til Årets Båt på Helsinki-messen tidligere i år, kan du sette kurs for hall D. Der står AMTs nye bowrider AMT 165 BR, som kan utstyres med 50-60 hk. på hekken og ha en toppfart på rett over 30 knop.


Lukket styrhus fra Nordkapp og gull-wing fra Axopar

Nordkapp har premiere på modellen Gran Coupe 905; merkets første lukkede styrhusbåt. Nyheten Axopar 37XC vil trolig vekke oppmerksomhet av helt andre årsaker – båten har faktisk gull-wing dører. Også ungdomsfavoritten Brig har fornyet seg; Eagle 4 har Norgespremiere på Sjøen for Alle og kan rigges med inntil 60 hestekrefter.


Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P76 Weekend med en type selvbærende tak som vil dekke hele akterdekket. Også Yamarin fortsetter å lansere nyheter – daycruiseren Yamarin 60 DC hadde premiere på båtmessen i Gøteborg i januar, og i år blir volummodellen 63 DC ny.


Finnmaster klinker til med to Norgespremierer på årets Sjøen for Alle; nemlig Finnmaster T6 og R6. Finnmaster T6 blir minste modell i produsentens daycruiser-serie, og den er utstyrt med detaljer som LED-lys i baugen, en stor cockpit med U-sofa som kan omgjøres til solseng, samt en fin, oversiktlig førerposisjon.


Heftige miljølanseringer

Er du interessert i elektroniske båtnyheter, fins det selvsagt gullkorn på det feltet også: På Sjøen for Alle 18. – 22. mars lanserer familiebedriften Green Waves fra Lyngør sin nye halvplanende elbåt, GreenWaves 630X. Den er 21 fot, og har en toppfart på cirka 15 knop. Også hydrofoilbåten Candela Seven fra Sverige har Norgespremiere. Og i hall B står svenske X Shore klar med Norgespremierer på modellene X Shore Eelord 6000 og en oppdatert versjon av Eelex 8000.


Nyheter i luksussegmentet

De fleste forbinder båtliv med rekreasjon, og år blir det sushi-servering midt i plomma i B-hallen der messens dyreste båter kan skues i ro og mak fra sidelinjen. Leangbukta er på plass med merker som Bavaria, Marex, Saga Boats, Nimbus, Greenline, XO og Sea Ray. Dette er i tillegg til heftige utstillere som Viknes, Skilsø, Fairline, Targa, Princess, Sargo, Cormate, Nord Star, Riva, Chris-Craft og Delta.


Norgespremiere fra Nimbus

Princess har messens største båt – modellen Princess V50 Open. Saga Boats fyller 60 år i 2020, og lanserer nyheten Saga 385. Modellen er en videreutvikling av 365-modellen, og leveres med Volvo Pentas nye D6-serie opp til 480 hk. Også Nord Star klinker til – merket har Norgespremiere på sin nye Nord Star 31+ Patrol.

Princess er endelig tilbake på Sjøen for Alle og klinker til med messens største båt!


Gjevt er det også at Nimbus T8 har Norgespremiere på Sjøen for Alle – den multifunksjonelle, raske båten er perfekt for dags- og overnattingsturer. Sist men ikke minst – Skilsø 35 Panorama får sin verdenspremiere på årets båtmesse. Skilsø 35 Panorama motoriseres med singel Yanmar fra 370 til 440 hk, og har en rekke flunkende nye løsninger.

Nimbus T8 har Norgespremiere på Sjøen for Alle 18. – 22. mars.


Unik 2020-utstilling for hobby- og sportsfiskere

Én av årets messenyheter, er utstillingen «Sjans i Havet» i E-hallen. Den er dedikert hobby- og sportsfiskere, og på plass er båter fra eksempelvis Finnmaster, Pioneer og Buster. Nye Pioner 15 Allround er på plass – rigget randen med fiskeutstyr for anledningen. Også Buster tar med seg nyheter. De rene, skandinaviske linjene kjent fra Phantom og Magnummodellene, videreføres nå til seksmetersmodellene Buster XL og Buster XXL.

I tillegg til innovative båtnyheter, er noen av Norges dyktigste sportsfiskere og største fiske-bloggere til stede. Besøkende får mengder av tips og inspirasjon, veiledning i et 38 m langt fluefiskebasseng og ikke minst – vi arrangerer gratis foredrag med noen av landets råeste fangsteksperter.