Fra Ibiza til Ibiza
I dag finnes det kun en håndfull båtbyggerier som designer og bygger båtene sine selv i Norge. Ett av dem er Ibiza Boats AS.

For 10 år siden hadde Norge cirka 100 båtbyggerier med stort og smått. I dag fins cirka 50 tilbake, og av disse er det kun en håndfull som designer og bygger båtene sine i Norge. Ett av dem er Ibiza Boats AS.

Tar med premierebåt til båtmessen
Ibiza Boats AS ble etablert av Helge Duus i 1991, og er Norges eneste båtbyggeri med serieproduksjon av hurtiggående fritidsbåter i sin klasse. På Sjøen for Alle stiller selskapet ut 6 båter. Rosinen i pølsa er nyheten IBIZA 640 Bow Rider som lanseres på Sjøen for Alle i mars.

Holder tritt med forbrukertrender
Totalt har Ibiza Boats AS levert cirka 4500 båter i Norge. Selskapets tøffeste periode var i perioden 2008-2009, da markedet falt med 70-80 %. Selskapet sto likevel fast ved strategien om å selge landsteds- og fritidsbåter som i sin helhet er bygget i Norge. Duus mener stø kurs og hands on ledelse var faktorer som bokstavelig talt bidro til å snu skuta:

– Det, solid håndverk, produktutvikling og evnen til å holde tritt med forbrukertrender er alfa og omega i vår nisjebransje. Pluss at vi på Ibiza aldri er redde for å ta i et tak for å skape blest om merket – nå i våres kjørte vi faktisk en Ibiza 811 fra Grimstad til Ibiza for å sjekke om det var mulig. Hvilket det selvsagt var – turen gikk strålende!

 KJØP BILLETT 

Aldri lei av å lytte
Ibizas båter er i størrelse 23-27 fot, og koster fra cirka 480 000-1 200000,- kroner inkludert motor.

– Vi har de samme leverandørene som ved oppstarten for 27 år siden, og de bidrar til innovasjon og videreutvikling av topp kvalitet. Men det skal også sies at vi har nær kundekontakt. Å lytte til deres tilbakemeldinger har alltidvært, og vil fortsette å være, selve grunnpilaren for videre suksess i årene som kommer.

Skrevet av: Ann-Sophie Stene