Nyhet fra jubilanten Viknes
I dag er det kun en håndfull båtbyggerier som designer og bygger båtene sine i Norge. Viknes Båt og Service AS er en av disse.

I dag er det kun en håndfull båtbyggerier som designer og bygger båtene sine i Norge. Viknes Båt og Service AS er en av disse. Selskapet stiller ut 5 båter på Sjøen for Alle, deriblant jubileumsmodellen og nyheten SKILSØ 39 PANORAMA.

Norges største fritidsbåtprodusent fyller 30 år
Jan-Inge Sivertsen startet Viknes Båt og Service AS i 1988. Året etter ble den første egenkonstruerte båten sjøsatt. Når sønnen Kristian Sivertsen går over tallene i dag, 30 år senere, har familiebedriften levert cirka 2800 båter totalt sett.

Viknes Båt og Service AS er Norges største fritidsbåtprodusent, og produserer, designer og konstruerer samtlige modeller på Askøy utenfor Bergen. Sivertsen sier:

– Vi stiller på Sjøen for Alle med fem av våre mest etterspurte modeller. Det er Viknes 930, Viknes 1030, Viknes 1080 Panorama, Skilsø 34 Panorama og nyheten SKILSØ 39 PANORAMA.

 KJØP BILLETT 

Skilsø 39 Panorama med innovative løsninger
Nyheten Skilsø 39 Panorama lar deg nyte livet om bord uansett om det er knallsol og flatt hav eller uværsdag. Førerposisjonen på styrbord side blir dobbel, med skyvedør ut til dollbord.

På babord side er det en stor salong med vipperygg der to personer kan sitte i fartsretning.

Mot akter kan vinduene senkes skjult ned i ryggstø, og skyvedører åpnes helt, med en leddet funksjon. Sivertsen sier:

– Denne nyutviklede designløsningen gjør at akterdekket blir integrert med salong og pantry på en suveren måte. Når panoramasoltak og foldetak åpnes sitter du under åpen himmel i store deler av båten.

Viknes produserer kun båter på bestilling, så uansett størrelse og ønsker anbefaler jeg publikum å besøke standen vår og få ett konkret tilbud basert på nettopp ditt behov og bruk.

Vekst i etterspørsel etter større modeller
Kristian Sivertsen sier at selskapet har registrert en forsiktig vekst i etterspørselen etter de største modellene. Han melder om positiv aktivitet i markedet for båter mellom 30 og 40 fot, og at folk nå verdsetter trygghet i forhold til både kjøp, service og ettermarked i enda større grad enn tidligere. Derfor prioriterer Viknes unike norske underleverandører for å kunne levere kvalitet i alle ledd.

– Designmessig kjennetegnes Viknes-båtene av stort akterdekk, fremoverlente vinduer og halvplanende båter med fast aksling, liten kjøl og godt fartspotensiale. Jeg ser at kundene våre blir stadig mer opptatt av å ha lengre båtsesong og fleksible løsninger for å nyte de fine dagene.

– Når det gjelder Skilsø-merkevaren har vi jo gitt oss selv ett alibi for å tilby båter med et mer strømlinjeformet design. Samtidig ivaretar vi de unike brukeregenskapene kundene får i vårt øvrige modellprogram med stort akterdekk og høye sosiale salonger med mer.

Viknes-båter – spesialtilpasset hytte på vannet
En Viknes har alltid vært omtalt som «en båt som er bygget av folk som bruker båt». Har du en Viknes, har du også en hytte på vannet. Du kan velge om du vil oppsøke urbane bymiljøer, eller nyte kyststripen med mange fine uthavner. Derav firmamottoet ”Friheten til å velge”. Kristian Sivertsen sier:

– Sjøen for alle er Norges største båt og utstyrsmesse, og derfor ønsker vi som Norges største produsent å være representert med majoriteten av vårt modellprogram. Alle våre Norske forhandlere vil være representert på Sjøen for Alle, og vi håper å treffe nye kunder fra hele landet.

Skrevet av: Ann-Sophie Stene