Nytt eller brukt? Her får du svaret!
Vi tok en prat med Vetle Børresen i Båtens Verden for å få tips og kartlegge fordeler og ulemper ved begge deler.

Usikker på om du skal kjøpe ny eller brukt båt? Vi tok en prat med Vetle Børresen i Båtens Verden for å få tips og kartlegge fordeler og ulemper ved begge deler.

FORDELENE VED Å KJØPE NYTT
Hvert år lanseres det nye, snertne båtmodeller på det norske markedet. Litt avhengig av alderen på bruktbåten en sammenligner med, lokker som oftest nye båter med mer moderne løsninger og finesser på flere områder. Et konkret eksempel er at designet på nyere båter nå for tiden er mer ”luftig”, og at badeplattformene deres er mer integrert. Børresen utdyper:

– De siste årene har det skjedd enormt mye på teknologi- og utstyrssiden. På nye båtmodeller ser vi mer forseggjorte førerposisjoner med integrerte navigasjonsmidler. Også motoraspektet er viktig – og da særlig på utenbordsfronten. Der har både vekt, miljøutslipp, lydnivå osv. gått i riktig retning.

DERFOR KJØPER MANGE BRUKT
En fordel med å kjøpe bruktbåt, selv om det selvsagt til en viss del avhenger av hvor brukt og gammel båten er, er at den er ”innkjørt”. Pris kan også helt klart være et aspekt, men ikke alltid. Generelt sett kan det lønne seg å se etter kjente båtmerker, fordi disse gjerne holder seg stabile i pris. Børresen sier:

– Tilbudet og prisene i bruktmarkedet henger ofte sammen med de siste årenes produksjons- og salgsvolum i nybåtmarkedet.

Det fins mange gode artikler på nett med forslag til hva en bør vurdere før ny- og bruktbåtkjøp, og disse fungerer som praktiske guider før kjøp. Min beste anbefaling er å tenke nøye gjennom hva slags behov, ønsker og drømmer en selv og familien har.

Dersom man er helt uerfaren, koster det ikke all verdens å skaffe seg en rimelig og trygg båt med utenbordsmotor for å teste om båtlivet er noe. Når en først har kjøpt båt og tilbringer tid på vannet, dukker det ofte opp ulike behov som man ikke var klar over at man hadde i første omgang. Basert på disse erfaringene kan man bygge seg videre oppover.

Velkommen til Sjøen for Alle 14. – 18. mars 2018

KJØP BILLETT