Premiere på Axopar 37XC
Axopar er et av Europas raskest voksende båtmerker. På Sjøen for Alle 18. - 22. mars kan du blant annet se den superspreke nyheten Axopar 37XC.

Velkommen om bord i nyheten Axopar 37 XC

Axopar 37 XC er en helt ny utfordrer på 37-fots markedet. Hva som venter? En stor sports-cruiser, med god rekkevidde og mangfoldige bruksområder. Axopar-båtene er kjent for å klare seg utmerket under tøffe, nordiske værforhold. Det gjelder naturligvis også premierebåten Axopar 37 XC som Herholdt Andersen AS stiller ut på Sjøen for Alle 18. – 22. mars.

De karakteristiske gull-wing dørene på dekk gir enkel adkomst.

Gull-wing dører gir enkel adkomst

Noe av det som gjør at Axopar 37 XC stikker ut, er de karakteristiske gull-wing dørene på dekk som gir enkel adkomst. Pluss at kabinen har fått større takhøyde og lysere interiør enn tidligere modeller. Alt bidrar til en herlig romfølelse. Det nye skroget gir en mye bedre drivstofføkonomi, så her er det overraskelser i fleng for de som besøker Herholdt Andersens stand på Sjøen for Alle.

Kabinen er plassert midtskips, slik at du får en romslig walkaround som knytter de store uteplassene sammen. I baugen fins det muligheter for tilleggsseter, bord og en stor solseng over kabinen. I selve hytten kan kunden velge mellom to forskjellige layout. Båten er utstyrt med en L-formet sofa i midtkabinen som standard, og en kan også velge et kjøkkendesign med en kjøkkenmodul integrert i bordet.

Pål Herholdt

Mye naturlig lysinnslipp og webasto skyvetak

Kabinen på Axopar 37 XC har store vindusflater, to store skyvedører og webasto skyvetak. Dette er en veldig åpen og smart løsning på varme sommerdager. I den fremre delen av kabinen fins det stor og god sengeplass for to personer, og modellen kommer med separat toalett og dusj.

Ønskes flere overnattingsmuligheter eller mer oppbevaringsrom eller ekstra solseng akterut, kan en velge akterkabin-løsningen. Pål Herholdt sier:

– Vi solgte meget bra av Axopar i 2019, og en av grunnene er at Axopar lytter til kundenes tilbakemeldinger. En typisk Axopar-kunde er en som ønsker å bruke båten mye. De digger lange turer hvor sesongen strekkes i begge ender.

Axopar 37XC med solseng

Axopar en ener på tilleggsutstyr

Så hva er det som har gjort Axopar så populær i Norge? Pål Herholdt peker på gode sjøegenskaper, slanke linjer, gunstig pris og det faktum at båtene er fantastiske å kjøre.

Axopar er eksperter på ekstrautstyr, og det har nordmenn sansen for. Vi får stadig større interesse for smartteknologi og utstyr som gjør båtturen morsommere eller også gir den flere dimensjoner – som i forhold til eksempelvis vannsport.

Pål Herholdt

Tospann med suksess

Det er Herholdt Andersen AS i Tønsberg og Grimstad Bådsenter AS som sammen importerer Axopar, og de siste årene har merket gjort seg bemerket i premiumsegmentet av motorbåter.

Herholdt Andersen AS ble etablert i 1912, og har siden den gang utviklet seg til å bli en av Norges ledende bedrifter innen båter og båtutstyr. Selskapet ligger i Tønsberg, og har et bredt utvalg av båter med Yamaha utenbordsmotorer. Utstillingen rommer følgende merker: Yamarin. Yamarin Cross, Buster, Axopar, Jeanneau, Pioner, Grand og AQ. Selskapets utstyrsavdeling er også innholdsrik, og verkstedet er spesialister på Yamaha utenbordsmotorer. Selskapet har i tillegg et delelager som leverer alt av deler til Yamaha og originaldeler til båtmerkene de selger.

Grimstad Bådsenter ble startet i 1979 av Rune Jørgensen under navnet Motorservice AS. I 1991 byttet selskapet navn, og den karakteristiske d’en kommer av iboende kjærlighet til byen Grimstad og lokaldialekten. Grimstad Bådsenter AS er en totalleverandør av båthold. Virksomheten brer seg over drøye 5500 m2 fordelt på utstillingsareal, verksted og innendørs opplagsareal.