Spennende 2020-nyheter fra Jotun Yachting

Med Jotun Yachtings nyhet Textile PowerClean blir kalesjer, puter, parasoller, markiser og andre utendørstekstiler raskt som nye igjen! Ikke bare det – i 2020 lanserer selskapet også et spesialbunnstoff myntet på ferskvann.

Rengjørings-magi i praksis

Ofte er det en utfordring for båteiere å fjerne smuss fra kalesjer og puter. Det fins en del produkter på markedet, men langt fra alle har en god effekt. Med årets nyhet Textile PowerClean fra Jotun Yachting blir kalesjen som ny igjen, ifølge Caroline Skaalvold Engstrøm, skandinavisk produktsjef i Jotun Yachting.

De fleste er opptatt av å ha en strøken båt, men frem til nå har rengjøring vært en tidkrevende og kanskje også litt slitsom prosess. Med Textile PowerClean rengjør du raskt og effektivt uten å måtte gnikke i evigheter. Det er stort engasjement rundt temaet på båtmesser og i sosiale medier, så vi forventer topp respons på denne nyheten på Sjøen for Alle 18.-22. mars.

Caroline Skaalvold Engstrøm

Ett produkt – mengder av bruksområder

Så lenge selve tekstilen er fargeekte, kan produktet Textile PowerClean benyttes på alt fra kalesjer, puter og redningsvester til markiser og parasoller hjemme i hagen.


Textile PowerClean påføres med sprayflaske, pensel eller svamp, og skal virke i cirka 10 minutter. Deretter børster en eventuelt over de vanskeligste flekkene med en myk skurebørste, før en skyller godt med ferskvann og lar stoffet tørke. Etterpå påføres impregneringen Jotun Yachting Textile Watershield for mer varig resultat.

Jotun Yachting Watershield – bunnstoff utviklet for båter i ferskvann

De fleste båteiere stoffer båten sin for å beskytte den mot begroing. Men i ferskvann er det lite begroing, og det betyr at båter der strengt tatt ikke trenger et vanlig, biocidholdig bunnstoff. Så hva trenger ferskvannsbåtene da?


Svaret er Jotun nye biocidfrie bunnstoff Watershield. Watershield beskytter grunningen mot UV-stråler og slitasje i inntil to sesonger. I tillegg gir det skroget en hard overflate som er enkel å rengjøre – uten å tilføre biocider i vannet. Vedlikeholdet blir altså enklere, og du som båteier får mer tid til å nyte livet der det virkelig skal nytes – nemlig på vannet.