VELKOMMEN TIL ÅRETS BÅTMESSE

I samme øyeblikk som vi rundet nyttår, startet nedtellingen til Norges største båtmesse på Lillestrøm for alvor.

Starten på den norske båtsesongen

Sjøen for Alle er Norges største og flotteste samlingssted for «båtfolket» og er for mange selve symbolet for starten på båtsesongen. Har du interesse for båtliv, vannsport, fiske eller har en hytte ved sjøen er dette stedet å være. Her kan du gjøre et «røverkjøp» på utstyr, orientere deg mellom hundretalls båter og få påfyll av kunnskap.

På Sjøen for Alle kan du gå tørrskodd gjennom et bredt og omfangsrikt utvalg av dagens båter – i alle størrelser og prisklasser.


Større og bredere enn på lenge

Årets båtmesse er større og bredere enn på mange år! Du kan oppleve Norges- og verdenspremierer på båter i alle størrelser og prisklasser, en egen hall for fiske og fangst, samt retrobåter og alt innen maritimt utstyr. Alt dette til gode messepriser.

Flere storbåter tilstede enn på flere år

I tillegg bugner det av storbåter i B-hallen, her kan du oppleve kremmodeller som du tidligere bare har drømt om – og hvem vet, kanskje det er på tide å realisere drømmen nå? For her finner du toppmodellene fra de fremste båtmerkene i Skandinavia.

“På vegne av våre utstillere er det med stolthet og glede vi i år åpner storbåthallen på Sjøen for Alle. Det mange år siden vi har hatt en så komplett utstilling med så mange, store og luksuriøse modeller fra ulike merker samlet i en hall.  Vi håper at alle som har mulighet tar turen innom B hallen når de er på messen. Dette vil du ikke gå glipp av!”

Per Sårheim, prosjektleder Sjøen for Alle


Verdenspremiere fra Nordkapp

Som Norges største arena for båtbransjen legges mange premierer til Sjøen for Alle, og i år blir det både verdens- og Norgespremierer. Nordkapps nye flaggskip 905 Gran Coupe er virkelig en samling av det beste fra to verdener og med Evinrudes G2-motorer gjør dette båten til et miljøvennlig valg innen familie-coupe-segmentet.

Det blir verdenspremiere på Nordkapps nye flaggskip 905 Gran Coupe på Sjøen for Alle!

Teamet bak Nordkapp har igjen lykkes med å utvikle et fleksibelt skrog som gjør at båten kan leveres med Evinrude G2-motorer fra én 300 hk opp til maks 2×200 hk. Selv med minste motoralternativ passerer toppfarten lett 40 knop. Nå kan du se Nordkapps nye flaggskip på Sjøen For Alle 2020!

Les også: Verdenspremiere fra Nordkapp »


Nytt i år: “Sjans i havet” – alt innen fiske og fangst

Prosjektet “Sjans i havet” er en skikkelig gavepakke til de som ønsker å håve inn årets storfangst. Det splitter nye området i Hall E heter “Sjans i havet” og blir en super boltreplass for de med interesse for fangst og fiske fra båt.

Opplev fiskebåter, foredrag og utstyr til sport og fritidsfiske – og siste nytt innen alt fra elektronikk og redskap til teiner og ruser. Området blir en plass der nybegynnere så vel som erfarne finner informasjon og kunnskap.

Bjørn Tore Kjølholt er primus motor for prosjektet Sjans i havet og gleder seg til å spre fiskeglede og inspirasjon til de fiskeinteresserte på messen.


Gode messetilbud på utstyr

Er du en utstyrsfrik og vil kjøpe siste nytt innen teknologiske nyvinninger eller båtinteriør? Eller trenger du kanskje tau, bolter og fendere, ja så har utstillerne på Sjøen for Alle selvsagt det også!

De store utstyrsleverandørene lokker med et bredt utvalg, nyheter og gode, gamle messetilbud under årets Sjøen for Alle. Alle de store båtutstyrsforretningene er tilstede med egne stands og gode kjente varemerker av høy kvalitet.

De store utstyrsleverandørene lokker med et bredt utvalg, nyheter og gode, gamle messetilbud under årets Sjøen for Alle.


Inspirasjon og foredrag

Har du lyst å bli inspirert, lytte til spennende foredragsholdere eller ta et båtførerkurs i løpet av helgen, så kan du det. Fra scenen kan du få både konkrete tips om hvordan du kan få en bedre opplevelse til sjøs, samt få håndfaste tips til hvordan båten skal gjøres klar til sesongstart.

Aktiviteter for både barn og ungdom

Når vi inviterer båtfolket inn på Sjøen for Alle rommer selvsagt underholdningsprogrammet en bred palett av aktiviteter for hele familien. For de minste barna kommer blant annet Kaptein Sjøbein som har satt kursen fra de syv hav for å utforske båtlivet på Sjøen for Alle, lørdag og søndag.

Kaptein Sjøbein har satt kursen fra de syv hav for å utforske båtlivet på Sjøen for Alle, lørdag og søndag.


Blekkulf og vennene hans kommer også i år til “Sjøen for alle” med danseshow på barnescenen i Glassgata både lørdag og søndag.

Blekkulf synes rent vann og gode venner er den aller mest verdifulle skatten på hele vannkloden. Men hvordan kan Blekkulf og vennene overbevise Kaptein Sjøbein om at rent vann er viktigere enn en skattkiste med gullpenger som sjørøveren har lett etter på de sju hav?

Det blir også funballz-aktiviteter for både store og små på lørdag og søndag, du kan se levende fisk i akvariet og møte elias-båtene.

Les også: Underholdning for hele familien »

Retroområdet “Sjølyst” – en hyllest til nordisk design og byggekunst

Utstillingen «Sjølyst», et stort retro-område på Sjøen for Alle har vært en god sukksess fra første gang den ble arrangert i 2018. Utstillingen tar oss tilbake til en tid som for mange vil vekke gode barndomsminner. I tillegg til et tredvetalls retrobåter kan du i år også møte Sørlandet Speedboat Classic, som stiller med egen custom-avdeling.

Opplev en helt ny retro-utstilling på årets messe. Båten på bildet er fra Sjøen for Alle 2018.

Les også: Retrohallen Sjølyst »


Aktiviteter og konkurranser for store og små på Sikkerhetstorget

Politiet stiller ut en av de nyere politibåtene, hvor det blant annet vil være mulig å få demonstrert lanterner, navigasjon og dekksbelysning. Redningsselskapet stiller med Elias-båt. Hos Sjøfartsdirektoratet kan du teste dine ferdigheter innen sjøvett ved å spille Sjøvettspillet på iPad eller kanskje du har spørsmål om registrering eller sertifikater på fritidsbåt.

Vinn en 12 fots fritidsbåt!
Det vil også bli mulig å vinne en 12 fots fritidsbåt ved å delta på quiz med sikkerhet på sjøen som tema. En heldig vinner vil bli trukket søndag ettermiddag.

Les også: Velkommen til Sikkerhetstorget 


Ta båtførerprøven på messen!

Norsk test og Alfa Kompetanse AS gir deg mulighet til å ta båtførerprøven på messen, eller du kan gå opp som privatist og ta eksamen. Kystverket kan fortelle deg om fartsgrenser og merking langs sjøen, og hos Kartverket kan du lære å oppgi din posisjon i sjøkartet

Meld deg på Båtførerprøven her 

Sjøen for Alle favner om alt du kan tenke deg innen båtverden. Så sett av en dag eller to, ta turen og nyt det enorme utvalget av opplevelser, aktiviteter og produkter utstillerne våre byr på.

Velkommen til Sjøen For Alle 18. – 22. mars på Norges Varemesse!