Velkommen til Sikkerhetstorget
På Sikkerhetstorget møter du fagfolk fra Sjøfartsdirektoratet, Kystverket, Politiet, Kartverket, Redningsselskapet og Norsk Test. Her kan du også delta i flere aktiviteter og kanskje vinne en fritidsbåt!

Noen av de største aktørene i Norge som jobber med sikkerhet for fritidsbåt, har slått seg sammen og laget Sikkerhetstorget. Her møter du fagfolk fra Sjøfartsdirektoratet, Kystverket, Politiet, Kartverket, Redningsselskapet og Norsk Test.

For en tryggere båtsesong
På Sikkerhetstorget finner du nyttig informasjon om hvordan sesongens båtturer kan bli tryggere, og du kan delta på spennende aktiviteter – og konkurranser.

Aktiviteter og konkurranser for store og små
Politiet stiller ut en av de nyere politibåtene, hvor det blant annet vil være mulig å få demonstrert lanterner, navigasjon og dekksbelysning. Redningsselskapet stiller med Elias-båt. Hos Sjøfartsdirektoratet kan du teste dine ferdigheter innen sjøvett ved å spille Sjøvettspillet på iPad eller kanskje du har spørsmål om registrering eller sertifikater på fritidsbåt.

Ta båtførerprøven på messen!
Norsk test og Alfa Kompetanse AS gir deg mulighet til å ta båtførerprøven på messen, eller du kan gå opp som privatist og ta eksamen. Kystverket kan fortelle deg om fartsgrenser og merking langs sjøen, og hos Kartverket kan du lære å oppgi din posisjon i sjøkartet.

Vinn en 12 fots fritidsbåt!
Det vil også bli mulig å vinne en 12 fots fritidsbåt ved å delta på quiz med sikkerhet på sjøen som tema. En heldig vinner vil bli trukket søndag ettermiddag.