Verdenspremiere fra Nordkapp
På Sjøen for Alle 14.-18. mars kan du se nyheten Noblesse 660 for aller første gang.

Nordkapp har lang tradisjon for å appellere til sporty, kvalitetsbevisste barnefamilier. Merket står for supre fritidsbåter med gode sjøegenskaper. På Sjøen for Alle 14.-18. mars kan du se nyheten Noblesse 660 for aller første gang.

Vi vil ha større daycruisere og skjærgårdsjeeper
Nordkapp har blitt tildelt en rekke priser opp gjennom årene, som eksempelvis ”Power boat of the Year” og ”Merket for god design”. Det ligger i selskapets ryggrad å være i front på design. De utvikler modeller i høyt tempo, og er hands on når det gjelder markedstrender og forbrukerønsker. Hovedtrekket er at Nordkapp henvender seg til de som ønsker en funksjonell båt der design og sportslige egenskaper er i fokus. Kjell Olav Frogner i Nordkapp utdyper:

– Den store nyheten i 2018 er Noblesse 660, som har verdenspremiere på Sjøen for Alle på standen til Frydenbø Marine AS. Dette er en daycruiser av ypperste kvalitet. Generelt kan det sies at Nordkapp merker økt etterspørsel etter større daycruisere og skjærgårdsjeeper. Vi skal være tilstede med full tyngde og mange båtmodeller, og det blir også mulig å gjøre kupp på utstyrspakker til sterkt reduserte priser.

Sterke på eksport
Nordkapp skiller seg først og fremst fra andre båtmerker ved at vi har hatt en rød tråd i utviklingsarbeidet gjennom mange år. Merket kjennetegnes av et sporty og funksjonelt design, og har satt standarden i flere av segmentene. Nordkapp har blitt godt anerkjent i markedet og er en av de få produsentene som eksporterer til blant annet Sverige, Finland, Tyskland, England, Frankrike, Spania, Kroatia, Polen, Russland, Sveits, Nederland samt noen andre mindre markeder. Dette har gjort Nordkapp kjent langt utfor landegrensene.

 KJØP BILLETT


Dette bør du vite om Nordkapp

Nordsjøplast AS med varemerket ”Nordkapp 17” ble registrert i oktober 1966. Godberg Larsen eide selskapet. Den første Nordkapp 17 ble konstruert og designet av Otto Scheen jr.

Produksjonen startet i lokalene som er dagens Felleskjøpet på Alvim i Sarpsborg. I 1969 ble selskapet solgt til RP Rørprodukter AS v/Joelsen, Strømmen og Rørprodukter AB i Sverige med 50 % hver. Samtidig ble Nordkapp King DC 22 utviklet og satt i produksjon i 1969.

Skipsreder Moltzau i Oslo kjøpte selskapet i 1971 og det ble satset sterkt på både produktutvikling og design med blant annet helt nye farger. Eksportinnsatsen ble også økt betydelig. Selskapet etablerte seg raskt som en av de største fritidsbåtprodusentene i Skandinavia og produserte langt over 1000 båter i året. De viktigste markedene var Norge, Sverige, Tyskland, Nederland og England.

I 1972 ble Nordsjøplast AS solgt til Ali-Craft AS i Arendal, og produksjonen ble flyttet dit og integrert med Ali-Craft. De fortsatte produksjonen frem til 986/87 med begge varemerkene Nordkapp og Ali-Craft. Ronny Antonsen, som er dagens hovedaksjonær, startet så nye Nordkapp Boats AS i 1990, etter å ha kjøpt varemerke Nordkapp fra Odd Simonsen i Arendal, som var tidligere eier av Ali-Craft.

Deler av produksjonen ble flyttet til Polen i 1999, og resten av produksjonen ble gradvis overført frem til 2004. Nordkapp eier i dag 50 % av fabrikken Mirage Boats i Polen som sysselsetter over 200 mann og produserer flere forskjellige brands. Utviklingen fra 1990 og frem til i dag er eventyrlig. I dag er Nordkapp nok en gang blitt en av Skandinavias ledende produsenter av fritidsbåter, med et sterkt varemerke som er kjent over store deler av Europa.